vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's
- Campings

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Bezienswaardigheden
In de republiek Malta vinden we onderandere de zeven Megalithische tempels van Malta, welke zijn gelegen op de eilanden Malta en Gozo. Verondersteld wordt dat de eilandbewoners deze tempels bouwden tussen 3500 en 2500 voor Christus.

Ook bijzonder is het Ħal Saflieni Hypogeum, een ondergronds complex dat vroeger waarschijnlijk als begraafplaats en tempel gebruikt wordt. Geschat wordt dat het Ħal Saflieni Hypogeum ouder is dan de Egyptysche piramiden en aangelegd is tussen 4000 – 2500 voor Christus. Het meer dan 500 m² ondergrondse complex werd in 1902 per toeval ontdekt en is sinds 1980 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De hoofdstad van Malta Valletta is zeer bezienswaardig.Valletta is namelijk rijk aan cultuur en is gebouwd in de 16e eeuw, toen Paus Pius IV, ingenieur Fransesco Laparelli de opdracht gaf om Valletta (vernoemd naar de Grootmeester die in 1565 het eiland succesvol tegen de Turkse belegering verdedigde, Jean de la Vallette) te ontwerpen.Valletta heeft nog altijd een laat-middeleeuws centrum met een voledig intacte ommuring.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013